BOERENOMELET MET GROENTEN
- dekaasmeiden
- 25 feb
- 1 minuten om te lezen
MET BOER'N TROTS KOE
INGREDIËNTEN VOOR 4-6 PERSONEN: 15 MINUTEN
• 150 gr Boer’n Trots Koe, geraspt
• 6 eieren
• 3 el melk
• 2 el boter
• 1 kleine ui, fijn gesnipperd
• 250 gr champignons, in plakjes gesneden
• 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
• 1 stengel prei, in fijne ringen gesneden
• 2 teentjes knoflook, fijn gehakt of door de knoflookpers
• 1 takje tijm, alleen de blaadjes
• 1 takje oregano, fijn gesneden
• Peper en zout, naar smaak
BEREIDINGSWIJZE
Klop de eieren in een grote kom los met de aangegeven hoeveelheid melk. Breng het opgeklopte geheel op smaak met wat peper en zout. Zet het mengsel even weg.
Snijd de champignons in plakjes, de paprika in kleine blokjes en de prei in fijne ringen. Doe de twee teentjes knoflook in de knoflookpers of snijdt het heel fijn. Smelt de boter vervolgens in een grote koeken- of hapjespan. Bak hierin de gesneden groenten, knoflook en kruiden tot het zacht en glazig is.
Zet de warmtebron lager en schenk het eiermengsel in de pan. Strooi vervolgens de Boer’n Trots kaas over de omelet. Leg de deksel op de pan en laat de omelet gaar worden in ongeveer 10 tot 15 minuten. Zet de warmtebron uit zodra de omelet gaar is en de kaas gesmolten is. Je kunt de omelet warm, lauwwarm of koud serveren. Leg je boerenomelet op een donker brood voor een extra stevige lunch. Eetsmakelijk!
Variatietip: Liever iets meer pit? Snij een rode peper fijn en bak deze mee met de groenten.
Comentarios