Ingrediënten voor 1 tosti
• 50 gr Beemster van ’t mes Klassiek
• 2 sneetjes wit oerbrood
• Verse bieslook
• 1 el honing mosterd
• 2 plakken ham
• 50 gr roomboter
• 1 middelgroot ei
• Peper en zout
Zo maak je het
Snijd twee plakken van ongeveer 2 centimeter van het witte oerbrood. Rasp de kaas en snijd de bieslook fijn.
Smeer de sneetjes aan de buitenkant in met roomboter. Smeer op één van de sneetjes aan de andere kant mosterd en beleg met de geraspte kaas en plakken ham. Top af met het tweede sneetje brood. Bak de tosti in een koekenpan tot hij goudbruin en krokant is en de kaas is gesmolten (ongeveer 4 minuten per kant).
Smelt een klontje roomboter in een koekenpan met anti aanbak laag. Bak het ei 3 tot 5 minuten op middelhoog vuur ‘sunny side up’, zodat de dooier zo min mogelijk stolt. Leg de tosti op een bord, met het ei er boven op. Breng op smaak met peper en zout en strooi er wat bieslook over heen.
Heerlijk als lunch óf als avondeten met een frisse salade. Eet smakelijk!
Comments