top of page

HEERLIJKE LENTE STAMPPOT MET PREI EN KAAS

  • Foto van schrijver: dekaasmeiden
    dekaasmeiden
  • 25 feb
  • 1 minuten om te lezen

MET BEEMSTER VAN 'T MES OUD

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN: 25 MINUTEN

 

• 150 gr Beemster van ’t Mes Oud, in kleine blokjes gesneden

• 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden

• 500 gram prei, in ringen gesneden en goed afgespoeld in een zeef

• 75 gr roomboter

• 100 ml slagroom

• Peper en zout, naar smaak

 

BEREIDINGSWIJZE

 


Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de prei in ringen en spoel ze goed af in een zeef. Doe vervolgens de aardappelen en de prei in een pan. Schenk er water bij tot alles net niet onder staat. Voeg vervolgens een flinke snuf zout toe.

 

Breng de aardappelen met prei aan de kook. Zet de warmtebron lager zodra alles kookt. Kook de aardappelen gaar. Controleer dit door er met een mes in te prikken. Wanneer de aardappelen makkelijk breken zijn ze gaar. Giet de aardappelen af en laat ze op lage warmte een paar minuten uitdampen.

 

Voeg de boter en de slagroom toe en stamp de aardappelen met de prei tot een grove stamppot. Roer de blokjes kaas erdoor en laat deze even goed doorwarmen. Proef de stamppot en breng eventueel extra op smaak met wat peper en zout. Serveer de stamppot warm. Houd je van pittig? Houd een beetje van de rauwe prei achter en meng die met de kaas door de stamppot. Eetsmakelijk!

 

Comentários


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png

© 2024 De Kaasmeiden

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page