Ingrediënten voor 1 quiche:
• 150 gram Herfstmelange kaas, geraspt
• 600 gr pompoen
• 1 grote plak bladerdeeg/hartig deeg
• 2 rode uien, in halve ringen gesneden
• 4 tenen knoflook
• 5 takjes tijm
• 3 eieren
• 200 ml room
• 4 el hazelnoten
• 1 el bieslook
• Boter
• Olijfolie
• Zout en peper
Benodigdheden:
• Springvorm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de pompoen, snijd door en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm en bak deze in een koekenpan. Snijd de knoflook fijn. Voeg dit samen met de tijm en de ui toe aan de pompoen en bak voor enkele minuten. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Vet de bakvorm in met boter en verdeel het deeg over de bakvorm. Prik gaatjes in het deeg.
Verdeel het gebakken mengsel over het deeg.
Meng de eieren met de room en de geraspte kaas. Giet dit in de vorm en bak de quiche in 40 minuten goudbruin.
Hak de hazelnoten en snijd de bieslook fijn en verdeel dit over de quiche. Eetsmakelijk!
Comments