Ingrediënten voor 4 personen
• Brillat Savarin
• 1,5 dl Slagroom
• 1,5 dl Melk
• Gerookte amandelen
• 2 blaadjes gelatine
• 400 gr rauwe zalm met vel
• Sushi azijn
• Soja
• Roze peper
• Zout
Benodigdheden: Kidde (0,5 L). Een alternatief voor een kidde is: snijd een plakje Brillat Savarin af en brand met een brander de kaas over de zalmtartaar heen.
Zo maak je het
Schuim van brillat savarin
Leg de twee gelatine blaadjes in koud water en laat dit weken.
Doe de melk en de slagroom in een pan en verwarm dit tot ongeveer 80 graden. Snijd de Brillat Savarin in stukjes van 200 gram en zorg dat je zo min mogelijk witte korst mee snijd. Los de kaas, samen met de twee blaadjes gelatine op in de warme massa. Roer met een garde goed door zodat alles op lost.
Stort de massa direct in de kidde. Doe dit met een zeefje, zodat eventuele klontjes achterblijven. Laat dit vervolgens in de kidde afkoelen. Maak de kidde dicht en zet hem onder druk met twee slagroom patronen. Schud flink heen en weer (dit is echt even shaken).
Nu heeft u een schuim uit de kidde van de Brillat Savarin. Zet de kidde in de koelkast en spuit schuim op de zalm voordat u deze heerlijke amuse serveert.
Zalm tartaar
Ontvel de zalm en controleer of er in de zalm geen graten zitten. Hak de zalm tot een fijne tartaar.
Maak de zalm, naar eigen smaak, aan met azijn, soja en zout. Doe de zalm in een rond stekertje en steek dit tot een mooi torentje.
Decoreer het gerecht af met roze peper en geschaafde amandelen. Een ware feest om de avond mee te starten!
Eetsmakelijk!
Comments