top of page

KLEURRIJKE LENTESALADE MET KRIELTJES EN GEITENKAAS

  • Foto van schrijver: dekaasmeiden
    dekaasmeiden
  • 25 feb
  • 1 minuten om te lezen

MET BASTIAANSEN BIO BRANDNETEL KNOFLOOK

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN: 20 MINUTEN

 

• 200 gr Bastiaansen Bio Geit Brandnetel Knoflook

• 500 gr krieltjes (in de schil)

• 2 kroppen Romaine sla, grof gesneden

• 1 komkommer

• 1 appel

• Verse peterselie, basilicum en munt

• Eetbare bloemen

• 5 el olijfolie

• 2 el mosterd

• 2 el honing

• 3 el citroensap

• Peper en zout, naar smaak



BEREIDINGSWIJZE

 

Doe de krieltjes met schil in een pan en vul met water. Voeg ruim zout toe aan het water. Kook de krieltjes gaar in ongeveer 10 minuten. Giet de krieltjes af en laat ze afkoelen.

 

Bereid ondertussen de dressing door de olijfolie, mosterd, honing, citroensap met elkaar te mengen. Proef het mengsel en breng op smaak met wat peper en zout. Snijd de kroppen sla in grove stukken en de komkommer en appel in kleine blokjes. Meng de gesneden sla, komkommer en appel en Bastiaansen geitenkaas in mengbak. De peterselie, basilicum en munt mag naar smaak fijngesneden toegevoegd worden. Maak de salade vervolgens aan met de dressing en garneer de salade met de eetbare bloemen voor extra kleur. Tip: Voor een meer exotische smaak kun je 150 gr edame boontjes toevoegen aan de salade.

 

Comentarios


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png

© 2024 De Kaasmeiden

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page