PADDENSTOELENRAGOUT
- dekaasmeiden
- 15 okt 2024
- 1 minuten om te lezen
MET BOER'N TROTS BOSPADDENSTOEL

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN | 30 MINUTEN
· 100 gr Boer’n Trots Bospaddenstoel
· 400 gram bospaddenstoelen, schoongemaakt en in reepjes
· 4 takjes tijm, alleen de blaadjes
· 1 takje rozemarijn, blaadjes en gehakt
· 50 gram boter
· 2 uitjes, gesnipperd
· 2 teentjes knoflook, fijngehakt
· 60 gram bloem
· 400 ml volle melk
· 1 blokje paddenstoelenbouillon
· Peterselie om te serveren
· Pastei bakjes
BEREIDINGSWIJZE
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen samen met de tijm en rozemarijn op redelijk hoog vuur bruin. Haal uit de pan en leg op een bord.
Smelt in dezelfde pan de boter en laat uitbruisen. Voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe en laat rustig aanfruiten. Voeg dan de bloem in éen keer toe en meng goed. Laat onder voortdurend roeren een paar minuten rustig bakken. Voeg dan in 3 delen de volle melk toe, zorg dat het goed is opgenomen voor je het volgende deel erbij doet. Verkruimel het blokje paddenstoelbouillon erover.
Roer dan de gebakken paddenstoelen en de geraspte kaas erdoor, breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de bladerdeegbakjes volgens de instructie op de verpakking.
Vul de bakjes met de ragout en garneer met peterselie.
Comments