top of page

ROMIGE DOPERWTENSOEP MET AARDAPPEL EN KAAS

  • Foto van schrijver: dekaasmeiden
    dekaasmeiden
  • 25 feb
  • 1 minuten om te lezen

MET PURE JERSEY PIKANT

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN: 20 MINUTEN

 

• 150 gr Pure Jersey Pikant belegen

• 1 ltr bouillon (zelf gemaakt of van blokjes)

• 2 el boter of olie

• 1 ui

• 1 teen knoflook

• 1 grote aardappel

• 500 gr diepvries doperwten

• 100 ml slagroom

• ½ bosje verse munt

• Peper en zout, naar smaak

• Donker vloerbrood

 

BEREIDINGSWIJZE

 

Snijd de knoflook in grove stukken en snipper de ui. Verhit de boter of olie in een grote pan. Bak de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Snijd de aardappel in stukjes. Voeg de aardappel en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en zet de warmtebron vervolgens later. Laat de bouillon koken  tot de aardappel gaar is. Voeg de doperwten toe en laat deze goed op temperatuur komen.

 

Nu alles goed warm is, is het tijd om de soep te pureren. Dit kun je op een grove of fijne manier doen, net wat je zelf fijn vindt. Proef de puree en breng deze op smaak met peper en zout. Schep de soep ten slote in kommen of borden. Garneer de soep met blaadjes munt en wat geraspte kaas. Wil je de lunch of het hoofdgerecht wat uitgebreider maken, voeg dan vloerbrood met plakjes Pure Jersey Pikant belegen toe.  Een lekkere aanvulling op deze heerlijke lentesoep.

Comments


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png

© 2024 De Kaasmeiden

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page