RUSTIEKE QUICHE MET BLAUWE GEITENKAAS
- dekaasmeiden
- 25 feb
- 1 minuten om te lezen
MET CAROZZI ERBORINATO DI CAPRA
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN: 40 MINUTEN
• 300 gr Carozzi Erborinato di Capra
• Deeg voor hartige taart / quiche
• 100 ml slagroom
• Peper en zout
• 2 el boter of olie
• 1 grote ui
• 2 tenen knoflook
• 900 gr verse spinazie
• Verse peterselie en basilicum
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pak een grote kom en meng hierin de eieren met de slagroom. Breng het geheel daarna op smaak met peper en zout. Zet het geheel even weg.
Snipper de ui en snijd de teen knoflook fijn, of haal deze door knoflookpers. Verhit boter of olie in een grote wok of koekenpan. Bak de ui en de knoflook tot dit zacht is geworden. Voeg vervolgens de spinazie in delen toe en laat het slinken.
Doe de spinazie in een zeef en laat het uitlekken. Druk eventueel nog extra vocht eruit met een lepel als dit nodig is. Laat de spinazie iets afkoelen.
Bekleed een quiche- of hartige taartvorm met deeg. Verdeel de spinazie over het deeg. Schenk daarna het eimengsel over de spinazie. Breek de zachte kaas in stukjes en verdeel deze over de quiche.
Zet de quiche in de voorverwarmde oven en bak deze in 20 tot 35 minuten goudbruin en gaar. Prik af en toe in de quiche om te testen of deze al gaar is. Als er niets blijft zitten aan je vork is de quiche klaar om gegeten te worden. Serveer de quiche warm, lauwwarm of koud, bijvoorbeeld tijdens een gezellige picknick. Snijd de verse kruiden fijn en serveer deze met de quiche.
Hoeveel eieren moeten er in??